Yeniköy Yalı Dairesi YENIKöY VILLA

Boğaz şeridinin kendine has dokusunda yer alan bu evde amaç evin mimarisini ve yapısını çok fazla değiştirmeden, daha kullanışlı ve ferah bir hale dönüştürmekti. Deniz kenarında bir ev olmasına rağmen o hissi vermediğini düşündük ve180 m2 büyüklüğünde 3 oda ve 1 salondan oluşan evin planını değiştirmeye ev sahibi ile karar ile verdik. Ev sahiplerinin 2 kişilik bir yaşamları olmasından ötürü de evdeki odaları daha verimli kullanmak amacıyla azalttık ve taşıyıcı duvarları koruyarak kısmi derecede açtık ve evin şimdiki hali olan 1 ana salon ve 1 adet ebeveyn odası ve 1 adet misafir/çalışma odası olarak oluşturduk. Her iki odada aynı zamanda banyo ve gardırop alanları da düşünüldü.

Kullanılacak renkler, malzemeler ve dokular konusunda dekoratör Lizi Şenbay’ın da katkıları büyüktür. Evin kırma dökme işlemlerinin yanı sıra tüm eve müzik sistemi için tesisat kurulmuş, duvarlar, alçıpan tavanlar ve doğramalar tamamen değiştirilmiştir. Evde kullanılan mobilyaların bir kısmı revize edilerek değerlendirilirken, ev sahibinin Antika ve değerli parçalara olan merakından ötürü evin çeşitli noktalarında modern mobilyalar ile beraber kullanılmıştır. Ev sahibinin burası benim köşem dediği alanlardan biri de boğaza nazır bir manzaraya karşı konumlandırılmış olan çalışma bölümüdür. Akşamüstü güneş batarken doğal ışığın yansımalarının yaratmış olduğu manzaranın keyfi kelimeler ile anlatılamaz.

“Güzel bir ekip çalışması ile sonuçlandırdığımız evin son hali aslında senelerdir istediğim bir düzen ve kurgu. Doğum ve ömür çizgimizi seçemiyoruz ama sağlığım yettiği sürece bu evde yaşamak istiyorum.”

– Ev sahibi

 

The house is located on the unique texture of the Bosporus shoreline and we aimed to configure it into a convenient and spacious space without tampering too much with its fundamental architecture. Together with the landlord, we thought of giving a special touch, which it lacks despite its location by the sea, to this 180 square meters 3+1 flat, and went on to change the planning of the flat. While keeping the bearing walls intact, we changed the outline of the flat to feature a main lounge, a master parents’ room and a study/guest room. We were assisted by the fact that this was a flat where a couple is living on their own while helping them to use their living space in a much more effective way. Both rooms are designed to feature bathrooms and wardrobe areas as well.

Decorator Lizi Şenbay played a vital role on the selection of colors, materials and textures. Walls, woodworks and sheet rocks were replaced following an intense crushing and tipping work, and fittings were placed for a music system across the house. We made sure that some of the furniture pieces in the flat used after some revisions, and through this process we were assisted, so to speak, by the landlord’s interest in antiques and valuable artifacts, which found their places among contemporary furniture pieces. The scenic study corner of the flat, described by the landlord as the best spot of the flat, is a must see with its Bosporus views. Reflections from the late afternoon sun create ever pleasant scenery with its natural light that is beyond words.

 

“We achieved, through a good team work, a layout and design that decorated my dreams for many years. Well, one cannot dictate his destiny but I want to live in this flat as long as my health allows me to do so.”

– Landlord