Çamlıca Villa 2 ÇAMLICA VILLA 2

Çamlıca’da bulunan dört katlı bu ferah villanın sahipleri bizden yeni aldıkları evlerini üç çocukları ve kendileri için kullanışlı bir mekan olarak tasarlamamızı rica ettiler. Herkesin hem birlikte vakit geçirebileceği ve hem de kendi köşesine çekilebileceği alanlar yarattık.

Bahçe katındaki basık görünen kapalı havuz kısmına, füzyon camdan deniz deseni yaparak ve havuzun üzerine barisol aydınlatma ilave ederek derinlik kazandırdık. Böylece ev sahipleri hem havuza girip, hem de bahçe ile bütünleşerek saunanın keyfi çıkarabileceklerdi. Bahçe katına akşam yemeklerinde ve sonrasında çocukların TV keyfi yapıp, rahatça sohbet edilebilecek bir oturma ve yemek bölümü tasarladık. Ayrıca bu bölüme herkesin spor aktivitelerini yapabilmesi için bir de gym yerleştirdik. Bahçede şömine keyfi yapılabilecek ve ebeveynin baş başa zaman geçirebilecekleri bir kameriye inşa ettik. Yerden ısıtmanın da olduğu bu kameriye soğuk kış akşamlarında çok kullanışlı bir mekan haline geldi. Giriş katındaki salonda ise klasik Fransız Louis XVI duvar lambrileri ile Amerikan rahatlığını harmanladık. Böylece ortaya çok şık bir o kadar rahat bir alan çıktı.

Çatı katını tamamen çocuklara uyarladık. Kendilerine özel bir kütüphane, mutfak ve çalışma ile oyun odası tasarladık. Ayrıca ayrı yatak odalarını da yine aynı kata konumladık. Çatıya açılan çatı pencereleri ile mekanı havadar ve aydınlık hale getirdik. Seçilen renklerde çocukların istekleri de yansıtılarak ortak bir uyumu yakalandı. Ortaya çıkan bu lezzetli ev de ev sahiplerimize güle güle oturun demek kaldı.

The owners of this four-storey spacious villa in Çamlıca have invited us to design their new home as a convenient place for their three children and themselves. We created spaces for individual and common usage.

We used fusion glass with sea motifs and added barisol lighting on top of the pool to give a sense of depth to the pool area which had had an engraved look. So the inhabitants of the villa will use the pool in an integrated way with the garden, and at the same time enjoy the sauna. We designed a living and dining area on the garden floor where children could enjoy the TV, and chat freely during and after diners. We also placed a gym so that everyone can do sports activities. We built a pavilion and fireplace area where parents can spend time alone in the garden. This pavilion, which is heated from the ground, became a very useful place for socializing during cold winter evenings. We blended American comfort with the classic French Louis XVI wall panels to give a new shape to the lounge at the entry level. So we have created a very stylish and very comfortable living space.

We totally adapted the attic for the children. We designed a special library, kitchen, study and play room for them to enjoy. We also placed their bedrooms on the same floor. Roof windows helped us to inject a sense of spaciousness and light to this area. We selected special colors to meet the children’s needs, and captured a sense of harmony. We hope that the hosts will have happy and peaceful days in this delightful home.